UNNING KIMYOVIY KO‘RSATKICHLARINI ANIQLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola un mahsulotlarining kimyoviy ko‘rsatkichlarini aniqlashga qaratilgan bo‘lib, unning ozuqaviy qiymatini, pishirish xususiyatlarini va saqlash muddatini belgilovchi muhim tarkibiy qismlarini tahlil qiladi. Un mahsulotlarining kimyoviy tarkibi, jumladan, uglevodlar (kraxmal), oqsillar (gluten), namlik, minerallar va vitaminlar miqdorini aniqlash, oziq-ovqat sanoatining sifat nazorati va xavfsizligini ta'minlashda katta ahamiyatga ega. Maqolada un tarkibidagi asosiy komponentlar, ularning roli va ularning aniqlanishi uchun qo‘llaniladigan analitik metodlar haqida batafsil ma'lumotlar keltirilgan. Bundan tashqari, zamonaviy texnologiyalar, masalan, infraqizil spektroskopiya, xromatografiya va atom absorbsion spektrometriya kabi usullar yordamida unning kimyoviy tarkibini tez va aniq aniqlash imkoniyatlari o‘rganilgan. Innovatsion yondashuvlar va texnologiyalar, shuningdek, un mahsulotlarining sifatini yaxshilash va ekologik xavfsizlikni oshirishga yordam beradi. Ushbu maqola unning kimyoviy ko‘rsatkichlarini aniqlashda qo‘llaniladigan ilmiy asoslar va amaliy usullarni yoritib, oziq-ovqat sanoatining barqaror rivojlanishi va sifatli mahsulotlar ishlab chiqarish uchun zarur bo‘lgan ko‘nikmalarni taqdim etadi. Shuningdek, un mahsulotlari ishlab chiqarish jarayonidagi kimyoviy tahlil va monitoringning ahamiyati ta'kidlanadi, bu esa oziq-ovqat xavfsizligi va iste'molchilarning salomatligini ta'minlashda muhim rol o‘ynaydi.