INTELEKTUAL HUSUSIYATLARNING SHAXS KASBIY SHAKLLANISHIGA TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada intellektual shaxsiy rivojlanish va kasbiy rivojlanishning ta'siri tahlil qilinadi. Inson intellektual kompetentsiya (IQ), tanqidiy va intellektual fikrlash, xotira, e'tibor va jumboqlarni professional tarzda hal qilish qobiliyatiga ega. Schooningdeck, hissiy aql (EQ) va yuridik maslahatchi Ollin Tutadining kasbiy muvaffaqiyatining asosiy omillari bilan uchrashuv. Intellektual qobiliyatlarni nafaqat drama orqali, balki o'rganish, tajriba va amaliyot orqali ham rivojlantirish mumkin. Xulosa qilib shuni ta'kidlaymizki, shaxsan va professional ravishda shaxsiyat va aqliy qobiliyatlarni shakllantirishga doimiy yondashuvni ta'minlash kerak.