HOMILADOR AYOLLARDA QALQONSIMON BEZ PATOLOGIYASINING UCHRASH KO’RSATGICHLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Qalqonsimon bez kasalliklarining homiladorlik va homila va yangi tug'ilgan chaqaloqning rivojlanishiga ta'siri to'g'risida adabiy ma'lumotlar tahlil qilinadi. Yod tanqisligi va u bilan bog'liq qalqonsimon patologiya ayollarning reproduktiv funktsiyasiga sezilarli ta'sir ko'rsatishi, homiladorlik va tug'ish jarayonini murakkablashtirishi, malformatsiyalarning shakllanishiga olib kelishi, homiladorlik va perinatal va bolalar o'limining chastotasini oshirishi mumkin.