XIVA XONLIGI HUDUDIDA YASHAGAN XALQLARNING ETNIK TARKIBI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola Xiva xonligi hududida yashagan xalqlarning etnik tarkibini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Unda Xiva xonligi tarkibida bo‘lgan hududlarda yashagan asosiy etnik guruhlar — o‘zbeklar, turkmanlar, qoraqalpoqlar, qozoqlar va boshqa xalqlarning joylashuvi, ularning xo‘jalik hayoti va madaniyati haqida ma'lumot berilgan. Shuningdek, maqolada bu xalqlarning xonlik ijtimoiy-siyosiy hayotidagi o‘rni va o‘zaro munosabatlari o‘rganilgan.