ZULFIYA SHE’RIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek she’riyatining yirik namoyandalaridan biri, O‘zbekiston xalq shoiri Zulfiya ijodining asosiy mavzulari, badiiy xususiyatlari va uning adabiyotimizdagi o‘rni keng yoritiladi. Shoiraning asarlarida vatanparvarlik, insoniylik, sevgi va sadoqat, ayol qadr-qimmati kabi mavzular o‘ziga xos badiiy ohang bilan tasvirlangan. Uning she’riyati ichki lirizm, ta’sirchanlik va samimiylik bilan ajralib turadi. Ushbu maqolada Zulfiya she’riyatining tahlili, uning o‘ziga xos poetik uslubi va ijodining adabiyotshunoslar tomonidan baholanishi haqida ma’lumot beriladi.