MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTIDA STEM/STEAM METODLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada tarbiyachi nuqtayi nazaridan STEM va STEAM metodlarini “Ilk qadam” davlat dasturi bilan uyg‘unlashtirish tajribasi yoritilgan. STEM/STEAM metodlari bolalarning kuzatuvchanligi, tajriba qilish qobiliyati, muammoli vaziyatlarni hal etish va ijodkorlikni rivojlantiradi. Amaliy mashg‘ulot misollarida bu metodlarning bilish faoliyati va ijodiy rivojlanish bilan qanday bog‘lanishi ko‘rsatilgan.