AHOLI FAROVONLIGINI OSHIRISHDA DAVLAT SUBSIDIYALARI VA ULARNING SAMARADORLIGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Davlat subsidiyalari aholining turmush darajasini oshirish, ijtimoiy tengsizlikni kamaytirish, mehnat bozorini faollashtirish va iqtisodiyot tarmoqlarini qo‘llabquvvatlash uchun byudjetdan ajratiladigan maqsadli moliyaviy ko‘mak hisoblanadi. O‘zbekistonda so‘nggi yillarda subsidiya siyosati ijtimoiy himoya tizimini isloh qilish, manzillilik va shaffoflikni kuchaytirish, kam ta’minlanganlik mezonlarini yangilash, shuningdek, bozor mexanizmlari bilan uyg‘unlashtirish yo‘nalishida rivojlanmoqda.