XORAZM VILOYATIDA BOJXONA VA SOLIQ IMTIYOZLARINING SAMARADORLIGINI OSHIRISH ISTIQBOLLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘zbekiston Respublikasida iqtisodiy islohotlarni chuqurlashtirish va tadbirkorlik muhitini yaxshilashda soliq hamda bojxona imtiyozlarining ahamiyati beqiyosdir. Mamlakatimizda qabul qilingan “Soliq kodeksi” (2020 yil 30 dekabrda yangi tahriri bilan), “Bojxona kodeksi” (2016 yil 20 yanvar), shuningdek, Prezidentning qator farmon va qarorlari mazkur sohalarda zamonaviy yondashuvlarni joriy etish uchun mustahkam huquqiy asos yaratdi.