GINEKOLOGIYA FANINING DOLZARBLIGI. AYOLLAR SALOMATLIGINI YAXSHILASHDA ZAMONAVIY TIBBIYOTDAGI YANGILIKLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ginekologiya - bu ayollar sog‘lig‘ini asrash, ularning reproduktiv tizimi faoliyatini o‘rganish va davolashga qaratilgan fan bo‘lib, zamonaviy tibbiyotda alohida ahamiyatga ega. Ayollarda uchraydigan ginekologik kasalliklar nafaqat individual salomatlikka, balki oilaviy hayot va jamiyat rivojiga ham bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Bugungi kunda yirik ilmiy izlanishlar, yangi tashxislash va davolash usullarining joriy etilishi ginekologiya sohasida sezilarli natijalarni bermoqda. Shuningdek, profilaktik choralarni kuchaytirish, sog‘lom turmush tarzini shakllantirish, ayollarni muntazam tibbiy ko‘rikdan o‘tkazish va ularni kasalliklardan ogohlantirish ushbu fan dolzarbligini yanada oshiradi. Shu sababli ginekologiya fani nafaqat davolash, balki jamiyat salomatligini ta’minlashda ham alohida o‘rin tutadi.