“BIOLOGIYA FANINI OʻQITISHDA PEDAGOGIKASI VA ZAMONAVIY METODLAR ORQALI O’QITISH” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy metodlar yordamida biologiya fanini o’qitishning xususiyatlari tahlil qilib o’tildi. Biologiyani o'qitish metodikasi pedagogika fani sifatida didaktika bilan uzviy bog'liqdir. Biologiya o'qitish metodikasi maktab biologiyasining o'ziga xos xususiyatlaridan kelib chiqib, ta'lim va tarbiyaning mazmuni, shakllari, usullari va vositalarining nazariy va amaliy muammolarini ishlab chiqadi.Biologiyani o'qitish metodikasi psixologiya bilan chambarchas bog'liq, chunki u bolalarning yosh xususiyatlariga asoslangan. Biologiya darslarida o'quvchilami to‘laqonli o'quv-bilim jarayonining subyektiga aylantirish yo'llari qamrab olinishi darkor.