DUTOR CHOLG’USIDA AKUSTIKA MASALALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada dutor cholg’usining akustik xususiyatlari o‘rganiladi. Dutorning ovoz hosil qilish mexanizmi, rezonator qutisining roli, torlarning materiali va tarangligi kabi omillar akustik sifatga qanday ta’sir qilishi tahlil qilinadi.