IJTIMOIY-SIYOSIY JARAYONLAR DETERMINATSIYASI TIZIMI VA UNING MOHIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada, siyosiy tizimdagi jarayonlar, ularning bosqich, darajalari va bularning bugungi jamiyatimizga taʼsirini koʻrish mumkin. Siyosiy jarayon jamiyatning ijtimoiy va siyosiy strukturalarini, o‘zaro aloqalarini, ya’ni siyosat tekisligi bo‘yicha asosiy sub’yektlarning funksiyasi va roli, siyosiy hokimiyatning manbalarini tavsiflab beradi.