YURAKDA ROʻY BERUVCHI ELEKTRIK JARAYONLARNI TEKSHIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Yurakda ro'y beruvchi elektr jarayonlar, inson organizmining hayotiy faoliyatini ta'minlaydigan muhim mexanizmlardan biridir. Yurak, qon aylanish tizimining asosiy organi sifatida, organizmga kislorod va oziq moddalarning yetkazib normal faoliyati uchun elektr jarayonlarining to'g'ri ishlashi zarur. Ushbu maqolada yurakda ro'y beruvchi elektr jarayonlar, ularning mexanizmlari, ahamiyati va tekshirish usullari haqida ma'lumotlar berilgan.