TABIIY JARAYONLARNI MATEMATIK MODELINI KO`RISHDA DIFFERENSIAL TENGLAMALARDAN FOYDALANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada differensial tenglamalar nazariyasining matematikada paydo bo’lishi va tabiiy jarayonlarni matematik modelini ko`rishda differensial tenglamalarning qo`llanilishi haqida qisqacha bayon qilingan.