AMINOKISLOTALAR ALMASHINUVI BUZILISHI OQIBATIDA KELIB CHIQADIGAN KASALLIKLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada aminokislotalar almashinuvi buzilishi oqibatida kelib chiqadigan kasalliklar,asoratlari kelib chiqish sabablari,kasalliklarni aniqlash,davolash va oldini olish usullari tahlil qilinadi.Shuningdek,xalqaro va milliy tajribalar asosida kasalliklarning oldini olish choralariga e`tibor qaratilgan.Maqolada statistik ma`lumotlar,bu kasalliklarga qarshi kurash,biopolimerlar almashinuvi haqida so`z boradi.