ҚАДИМГИ ТАБИБЛАРДАН БИРИ АВИТСЕННАНИНГ ТАЪКИДЛАШИЧА, ВРАЧНИНГ КАСАЛЛИКНИ ЕНГИШИ УЧУН УЧТА ҚУРОЛИ БЎЛАДИ: СЎЗ, ГИЁҲ ВА ПИЧОҚ. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Париж госпитальларининг бирида ёш психолог Эмили Ки ўз беморларига кунига уч махал 10 маротабадан хаёлан ва овозини чиқарган холда «Кундан кунга мен ўзимни яхши хис қилаяпман» деб такрорлашни одат қилган. Гапирганда хам шунчаки механик тарзда эмас, балки юракдан чиқариб, чин дилдан айтишган.