ISLOM DUNYOSIDAGI G’OYAVIY KURASHLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Insoniyat tarixining eng muhim va eng katta kashfiyotlaridan biri bu dindir. Din (arabcha, e’tiqod, ishonch, itoat) – xudo yoki xudolar, g’ayritabiiy kuchlar mavjudligiga ishonish hisoblanadi. Tarix silsilalariga ko’ra, asrlar mobaynida turli tasavvurlar hamda qarashlar ro’y berib, yakunda uchta jahon dini budda, xristianlik va islom dinlari paydo bo’ldi. Eng xaq va mukammal din hisoblangan islom dini tarqalishi, e’tiqodi borasida o’ziga rom etadigan jihatlari, mo’jizalari bilan bir qatorda turli ixtiloflar, tarafkashliklar kabi muammolari bo’lib kelgan hamda bugungi global hayotda davom etmoqda.