PULLI AVTOMOBIL YO’LLARI LOYIHALARINI O’ZBEKISTONDA JORIY ETISH MASALALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada xalqaro pullik avtomagistral loyihalari ularning tajribalari va ularni O'zbekistonda qo'llash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Dunyoda keng tarqalgan va samarali deb hisoblangan pullik yo'llarning modellari, ularning afzalliklar va muammolar ko'rib chiqiladi. Asosan, ushbu loyihalardan O'zbekiston sharoitida foydalanish imkoniyatlari va mexanizmlari o'rganilmoqda.