INTEGRATIV YONDASHUV ASOSIDA BOLALARNING TA‘LIM VA TARBIYASINI RIVOJLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada integrativ yondashishning asosiy maqsadi ta‘lim jarayonining samaradorligini oshirish bolalarni ijodiy faoliyatga orgatish bolalarning erkin fikrlashi oz fikr mulohazalarni tolaqonli bayon qilishi ozining erkinliklari va haq huquqlaridan to‘gri foydalana olib bilishi lozmdir. Bu maqolada integrativ yondashish asosida bolalarda ta‘lim va tarbiyasini rivojlantirish nafaqat ta‘lim va tarbiya balki bolalarning psixologik va soglom rivojlanishi  borasida ham fikr yuritiladi.