ALEKSANDR FAYNBERG IJODI VA SHE’RLARINING TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Agar adabiyotni ulkan bir bog’ deb tasavvur qilsak, undagi har bir gul o‘ziga xos bo‘y taratib, husn baxsh etgani kabi, adabiyot ham yozuvchi, shoir, dramaturg va tarjimonlarning betakror asarlari orqali inson qalbidan chuqur joy oladi. Har bir ijodkor o‘z asarlari bilan bu bog‘ning go‘zalligini boyitib, kitobxonlar tafakkurini yuksaltiradi, ruhiyatiga ta’sir o‘tkazadi va jamiyatning madaniy-ma’naviy taraqqiyotiga hissa qo‘shadi. Ana shunday keng va betakror adabiyot bog‘ida yillar davomida o‘z asarlari bilan o‘chmas iz qoldirib kelayotgan, rus tilida ijod qilgan bo‘lsa-da, qalbi o‘zbek bo‘lgan Aleksandr Faynbergning bizga meros qilib qoldirgan durdona asarlari ham kitobxonlarning tafakkurini boyitish, dunyoqarashini kengaytirish va adabiy merosimizga bo‘lgan qiziqishni yanada orttishiga  xizmat qilib kelmoqda.