IPAK YO'LI BO'YLAB MADANIY ALMASHINUVNING TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ipak yo‘li qadimgi dunyoda Sharq va G‘arb o‘rtasidagi savdo va madaniy aloqalarni rivojlantirgan muhim yo‘nalish bo‘lgan. Ushbu yo‘l orqali nafaqat tovarlar, balki bilim, san’at, din va urf-odatlar ham tarqalgan. Turli xalqlar o‘rtasidagi madaniy almashinuv natijasida yangi ilmiy kashfiyotlar, me’morchilik uslublari, adabiyot va san’at asarlai yuzaga kelgan. Ipak yo‘li madaniy almashinuv jarayonini jadallashtirib, sivilizatsiyalar rivojiga beqiyos hissa qo‘shgan.