SOVETLAR HUKMRONLIGI DAVRIDA O’ZBEKISTONDA MILLIY MAKTABLAR VA ULARNING FAOLIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada  Rossiya imperiyasining mustamlakachilik faoliyati natijasida o’lkada mavjud bo’lgan madrasa va mahalliy diniy maktablar faoliyatini cheklab, ular ustidan doimiy nazorat yuritish siyosatini olib bordi. Bunday siyosat uzoq yillar davomida mamlakatimizda maorif sohasining rivojlanishida to’siq bo’lib kelganligi tahlil qilinadi.