SAYYOH OLIMLAR ASARLARIDA XORAZM TAVSIFI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada Oʻzbekistonning qadimiy shaharlaridan biri boʻlgan Xorazmning oʻrta asr sayyoh olimlari, jumladan, Ibn Xurdodbeh, Ibn al-Faqih, Yoqut al-Hamaviy, Ibn Battuta va al-Umariy asarlarida qanday tasvirlanganligi haqida soʻz boradi. Maqola, shuningdek, Xorazmning oʻziga xos ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy xususiyatlari hamda uning ilmiy merosi haqida batafsil ma’lumot beradi. Ushbu asarlarda sayyohlar Xorazmning boy tabiiy resurslari, savdo markazlari, obodonligi va xalqning turmush tarzi haqida ta’riflar berishgan. Bu meros o‘zbek xalqining madaniy va tarixiy rivojlanishida muhim ahamiyat kasb etadi.