O’ZBEKISTONDA TA’LIM SALOHIYATINI YUKSALTIRISHDA XOTIN-QIZLARINING O’RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston xotin-qizlarning ilm-fan rivojidagi o‘rni, ularning maqomini yuksaltirish, huquq va manfaatlariga qaratilgan davlat siyosatining ta’minlanganligiga oid ma’lumotlar keltirilgan. Shuningdek, ilm-fanda xotin-qizlarning ishtiroki misolida pedagogika yo‘nalishi olimalari, xususan, Qashqadaryolik pedagog olimalar faoliyati yoritilgan.