FAOL INVESTITSIYA SIYOSATI SHAROITLARIDA SANOAT KORXONALARIGA XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB ETISH YO‘NALISHLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada faol investitsiya siyosati sharoitida sanoat korxonalariga xorijiy investitsiyalarni jalb etish masalalari yoritiladi. Xorijiy investitsiyalarni jalb qilish mexanizmlari, ularning sanoat tarmoqlari rivojiga ta’siri hamda ushbu jarayonda uchraydigan muammolar tahlil qilinadi. Shuningdek, sanoat korxonalarining investitsion jozibadorligini oshirishga qaratilgan chora-tadbirlar ham muhokama qilinadi.