РИВОЖЛАНГАН ЎРТА АСРЛАР ЁЗМА МАНБАЛАРИДА ХУЗОР (ҒУЗОР) РУСТОҚИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мақолада  ривожланган ўрта асрлар  IX – XII асрларда Хузор рустоқи номи остида араб ва форс тилли асарларда ўрин олган Ғузор тумани Суғд ўлкасининг сиёсий-маъмурий бирликларидан бири эканлиги,  ўнлаб араб ва форс сайёҳлари ўрта асрларда Хузор номи остида араб, форс ва туркий тилли асарларда тилга олинганлиги,    бу ернинг алоҳида ўз рустоқлари – Субах ва Искифағнга эга алоҳида маъмурий бирлик бўлишига олиб келганлиги  минтақа тарихини ёритишда айрим истиқболли маълумотлар муҳокама қилинган.