JISMONIY MASHQLARNING ORGANIZMGA FOYDALARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada inson organizmi rivojlanishida jismoniy mashqlarning axamiyati va samarali vosialardan unumli foydalanish toʼgʼrisida soʼz yuritiladi. Muskullarning rivojlanishi va jismoniy mashqlarning inson organizmiga Ibn Sinoning jismoniy tarbiyaga taʼriflari yortib berilgan.