SOGʻLOM TURMUSH TARZI TUSHUNCHASI HAMDA SOGʻLOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada aholi salomatligining holati yoki jamiyat salomatligini darajasini aniqlash va ularni baholash usullari keltirilgan. Shu bilan birga ekologik madaniyatva estetik tarbiya, ratsional va sogʻlom ovqatlanish, oilaviy hamjihatlikning sogʻlom turmush tarzini shakllantirishdagi ahamiyati, sogʻlom nikoh va sogʻlom oila, zararli odatlardan himoyalanish kabi dolzarb masalalar yoritilgan.