JISMONIY TARBIYA VA SPORT DARSLARIDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING JIHATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola Jismoniy tarbiya va sport darslarida zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning samarali jihatlarini tahlil qiladi. Bugungi kunda ta'lim tizimida zamonaviy pedagogik texnologiyalar, jumladan interaktiv metodlar, multimedia vositalari va innovatsion yondashuvlar ta'lim jarayonining sifatini oshirishda muhim o‘rin tutadi. Jismoniy tarbiya va sport darslarida bu texnologiyalarni qo‘llash o‘quvchilarning motivatsiyasini oshiradi, darslarni qiziqarli va samarali o‘tkazishga imkon yaratadi. Maqolada sport faoliyati va jismoniy tarbiya darslarida o‘quvchilarning jismoniy holatini yaxshilash, ular uchun moslashtirilgan dasturlarni ishlab chiqish hamda sport yutuqlarini oshirishda zamonaviy texnologiyalarning o‘rni ko‘rsatilgan. Shu bilan birga, zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llashda yuzaga keladigan muammolar va ularni hal qilish yo‘llari ham yoritilgan. Maqola o‘quvchilarga yangi pedagogik yondashuvlarni amaliyotga tadbiq etishda yo‘l-yo‘riq ko‘rsatishni maqsad qilgan.