BOLALARDA YUQORI JАGʼ TORLIGI MUAMMOSINI KENGАYTIRISHNING SAMARALI USULLАRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Hozirgi zamonaviy ortodontiyada yuqori jagʼning skeletal muammolari keng o’rganilib, uni davolash chora-tadbirlari ham takomilashib bormoqda. Ayniqsa, yuqori jagʼ torligi holati bolalar va o’smirlarda ko’p kuzatilayotgani ularda jagʼni kengaytirish muammosini samarali yechishni taqozo etmoqda. Bunday ortodontik muolaja uzoq vaqt talab etishini inobatga olib, aniqlik bilan tashxislash va toʼgʼri davolash rejasini tuzish hamda bemorlarni dinamikada kuzatib nazorat qilish o’ta muhim hisoblanadi.