TUBERKULYOZ SPONDILITNI TASHXISLASHDA MRTNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
1970-yillardagi ilmiy-texnikaviy inqilobning tez sur'atlari tibbiy tashxisda yadro magnit-rezonansi hodisasiga asoslangan usul bo'lgan magnit-rezonans tomografiyadan foydalanish imkoniyatini keltirib chiqardi. Yadro magnit-rezonans effekti 1940-yillarning o'rtalarida kashf etilgan va deyarli 30 yil davomida faqat fizika va kimyoda ilmiy maqsadlarda ishlatilgan [ Kevil SF, 2001]. Ushbu usul yurak-qon tomir va endokrin kasalliklarni, turli lokalizatsiyadagi neoplastik jarayonlarni, tayanch-harakat tizimining patologiyalarini va turli xil etiologiyalarning nevrologik kasalliklarini tashxislashda shifokorlar uchun ajoyib istiqbollarni ochdi [Bloem JL, 2000; Soto J.A., 2000].