BARKAMOL AVLODNI SHAKLLANTIRISH VA TARBIYALASHDA AJDODLAR MEROSINING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada barkamol avlodni shakllanishi va rivojlanishida ajdodlar merosining ahamiyati tahlil qilingan holda milliy va madaniy qadriyatlar, urfodatlar, anʼanalar hamda tarixiy tajribalar yosh avlodning tafakkuri, dunyoqarashi va shaxsiy fazilatlarini shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etishi ochib berilgan. Maqolada tarixiy, psixologik va pedagogik nuqtai nazardan ajdodlar merosining yoshlar psixologiyasiga ta’siri tahlil qilinib, uning ijobiy jihatlari va zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati yoritib beriladi.