TIBBIYOTDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANIB, INSON SALOMATLIGI INNOVATSION LOYIHALAR ISHLAB CHIQISH VAULARNI TATBIQ QILISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Sun’iy intellekt (SI) tibbiyot sohasida inqilobiy o‘zgarishlarga olib kelmoqda, salomatlikni yaxshilash va innovatsion yechimlarni ishlab chiqishda muhim rol o‘ynaydi. Tibbiyotda SI texnologiyalarining qo‘llanilishi diagnostika, davolash, prognozlash, jarrohlik, reabilitatsiya, va shaxsiylashtirilgan tibbiyot sohalarida katta imkoniyatlar yaratmoqda. Sun'iy intellekt yordamida tibbiy ma'lumotlarni tahlil qilish, kasalliklarni erta aniqlash, va tibbiy xatolarni kamaytirish mumkin. Masalan, AI asosida ishlaydigan jarrohlik robotlari aniq va xavfsiz operatsiyalarni amalga oshirishi, telemeditsina va masofaviy maslahatlar orqali sog'liqni kuzatish imkoniyatini yaratadi.