MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR UCHUN ASOSIY JISMONIY HARAKATLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalar uchun,  asosiy jismoniy harakatlar ya’ni,  yurish,  yugurish, tirmashish, sakrashlar, uloqtirish, yugurib kelib uloqtirish va  muvozanat saqlash mashqlar   harakatlariga  o‘rgatish metodikasi  yoritilgan.