ENERGIYA TEJAMKOR TRANSFORMATORLARNING SAMARADORLIGINI HISOBLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola energiya tejamkor transformatorlarning samaradorligini hisoblash va optimallashtirishga bag’ishlangan. Maqolada transformatorlarda energiya yo’qotishlari turlari (temir va mis yo’qotishlari), ularni hisoblash usullari va samaradorlikni oshirish yo’llari batafsil ko’rib chiqiladi. Energiya tejamkor transformatorlarning afzalliklari va ularni qo’llashning iqtisodiy va ekologik ahamiyati tahlil qilinadi. Maqola mutaxassislar va talabalar uchun energiya tejamkor transformatorlarning samaradorligi va optimallashtirish masalalari bo’yicha foydali qo’llanma bo’lib xizmat qiladi.