ANDIJON VILOYATIDAGI MAVJUD GIDROENERGETIK SALOXIYATI VA UNDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ishda Andijon viloyatidagi mavjud suv manbaalarining yalpi gidroenergiya potentsial suv oqimining kinetik energiyasi boyicha hisoblab o’rganildi hamda past bosimli suv manbaalarida ishlovchi mikro gidroenergetik inshoatlar qurilishi mumkin bolgan energetik nuqtalar  organilib natijada olinishi mumkin bolgan elektr energetikasi hisoblanildi. Andijon viloyatning yillik elektr energetikasiga bolgan ehtiyojning qoplanishi mumkin bolgan mikdori haqida malumot berilgan.