O’QUV BINOLARIDA ENERGIYANI TEJASH VA SAMARALI ISITISH TIZIMLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada universitet binolarida ishlatiladigan isitish tizimlarining turlari va ularning afzalliklari hamda kamchiliklari tahlil qilinadi. Maqolada markaziy isitish tizimi, yerni isitish tizimi va yuqori samarali qozonlar kabi tizimlar o‘zaro solishtiriladi va universitetlar uchun eng maqul variantni tanlashda e'tiborga olinadigan omillar ko‘rib chiqiladi.