НЕМАТОДИРОЗ КАСАЛЛИГИНИ ДАВОЛАШ, ОЛДИНИ ОЛИШ ВА УНГА ҚАРШИ КУРАШИШ ТАДБИРЛАРИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Аннотация. Ушбу мақолада Самарқанд вилояти Нуробод туманидаги “Нурли эл чорвадори” МЧЖда ва аҳолининг шахсий эчкиларида немотодирознинг барча ёшдаги эчкиларнинг овқат ҳазм қилиш органларида, айниқса ингичка бўлим ичакларида паразитлик қилиши, Паразит асосан геогельминт бўлиб, ёз ва куз фаслларида кўпроқ тарқалиши, тадқиқотларда 10% ли албендазол антгельминтиги эчкиларнинг нематодирозида синовдан ўтказилиб юқори самара бериши аниқланган.