TURLI SUV HAVZALARIDA BOQILAYOTGAN SAZAN BALIQLAR QONINING FIZIOLOGIK KOʻRSATKICHLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Maqolada Samarqand viloyati Payariq tumanining turli sun’iy suv havzalaridagi sazan baliqlar qonining fiziologik koʻrsatkichlari ularning yashash sharoiti va suvning gidrokimyoviy koʻrsatkichlariga qarab tahlil qilingan. Qonning fiziologik tarkibi turli baliq turlarining yashash joyi va turmush tarziga qarab oʻzgaradi.