QORAKO‘L QO‘YLARINING KELIB CHIQISHI VA O‘ZBEKISTONDA QORAKO‘LCHILIKNING RIVOJLANISH OMILLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada (tezis) qorako‘l qo‘y zotining kelib chiqishi, tarixi va O‘zbekistonda qorako‘lchilik ishining holati, mustaqillik yillarida qorako‘lchilik sohasining rivojlanishi, olib borilgan ishlar, yutuqlar, kamchiliklar to‘grisida tarixiy ma’lumotlar keltirilgan. Annotation: This article provides historical information about the origin and history of the Karakol sheep breed, the status of the Karakol sheep breeding in Uzbekistan, the development of the Karakol breeding sector during the years of independence, the work carried out, achievements, and shortcomings