BROYLER JOJALARIDA PODAGRANING PATOLOGOANATOMIK O‘ZGARIShLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada broyler jo‘jalarida podagraning patologoanatomik o‘zgarishlari tahlili bayon qilingan. Podagra kasalligi broylerlar o‘rtasida keng tarqalgan bo‘lib, uning asosiy sabablari ortiqcha ozuqa berish va mineral moddalar almashinuvining buzilishi bilan bog‘liq. Podagra kasalligida asosiy patologoanatomik o‘zgarishlar yurak, buyraklar, va jigarda kuzatilishi aniqlandi.