BIOFLAVONOIDLARNING HAYVON ORGANIZMIMGA TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bioflavonoidlarning hayvon organizmimga ta’siri o‘rganilgan. Hayvonlarning sog‘lom o‘sishi va rivojlanishi uchun bioflavonoidlar muhim ahamiyatga ega. Tadqiqot davomida bioflavonoidlar (yoki flavonoidlar) o‘simliklarda keng tarqalgan tabiiy birikmalar bo‘lib, antioksidant xususiyatlarga ega. Ular hayvonlar organizmiga quyidagi ijobiy ta’sirlarni ko‘rsatadi: Antioksidant, yallig‘lanishga qarshi ta’sir, qon aylanishini yaxshilaydi, immunitetni kuchaytiradi, saratonning oldini oladi, stressni kamaytiradi, metabolizmni yaxshilashni o‘rganiladi. Shuningdek, hayvonlarni sifatli ozuqalar bilan ta’minlash va ularning ozuqa tarkibidagi biologik faol moddalarni to‘g‘ri balanslash orqali fiziologik ko‘rsatkichlarni yaxshilash imkoniyatlari muhokama qilindi