OTLARDA BO‘G‘IM KASALLIKLARINING TARQALISHI, ETIOPATOGENEZI VA DIAGNOSTIKASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Maqolada otlarda bo‘g‘im kasalliklarining tarqalishi, etiopatogenezi va diagnostikasini o‘rganishga bag‘ishlangan ta’dqiqotchilarning ilmiy adabiyotlari tahlil qilingan. Tadqiqot ishining maqsadlari bo‘yicha xulosalarberiladi.Аннотация: В статье проанализирована научная литература исследователей, посвященная изучению распространенности, этиопатогенеза и диагностики заболеваний суставов у лошадей. Даны выводы относительно целей исследовательской работы.Summary: The article analyzes the scientific literature of researchers devoted to the study of prevalence, etiopathogenesis and diagnostics of joint diseases in horses. Conclusions are given regarding the objectives of the research work.