BROYLER JO‘JALAR PATOFIZIOLOGIK KO‘RSATKICHLARINI YAXSHILASH SHARTLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Mazkur ilmiy maqolada broyler jo‘jalarining patofiziologik ko‘rsatkichlarini yaxshilashga qaratilgan tadqiqotlar taqdim etilgan. Broyler jo‘jalarining tez o‘sishi va sog‘lom rivojlanishi uchun ekologik va fiziologik sharoitlar, oziqlantirish tizimi va tashqi muhit omillarining ta’siri tahlil qilingan. Maqolada, shuningdek, infektsiyalarga chidamlilikni oshirish, stressni kamaytirish va organizmdagi metabolik jarayonlarni yaxshilash uchun zarur shart-sharoitlar aniqlangan. Jo‘jalar ozuqasiga qo‘shimcha ozuqa moddalarini kiritish va ozuqa tarkibini optimallashtirish orqali ularning patofiziologik ko‘rsatkichlarini yaxshilash usullari muhokama qilindi. Tadqiqot natijalari broyler parrandalarining salomatligini saqlash va ularning mahsuldorligini oshirishda amaliy ahamiyatga ega.