ТУРЛИ ФИЗИОЛОГИК ҲОЛАТ ВА САҚЛАШ ШАРОИТЛАРИ БЎЙИЧА СИГИРЛАРДА КАТТА ҚОРИН АЦИДОЗИНИНГ САБАБЛАРИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Аннотация. Республикамизнинг Самарқанд, Навоий ва Қашқадарё вилоятларидаги фермер хўжаликларининг турли физиологик ҳолат ва сақлаш шароитларидаги юқори маҳсулдор сигирларда каттақорин ацидозининг сабаблари келтирилган.Summary. The causes of gastric acidosis in high-yielding cows in different physiological states and storage conditions of farms in Samarkand, Navoi and Kashkadarya regions of our republic are given.