ZAMONAVIY VETERINARIYA SOHASIDA BIOFIZIKANING ISTIQBOLLARI VA DOLZARB MUAMMOLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy veterinariya sohasida biofizikaning istiqbollari va dolzarb muammolari tahlil qilingan. Biofizika, hayvonlar organizmining fiziologik va patologik jarayonlarini tushunishga yordam beradigan ilmiy soha sifatida veterinariya tibbiyotida muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada biofizikaning diagnostika, fizioterapiya, farmakokinetika va nanotexnologiyalar kabi sohalarda hayvonlar sog‘lig‘ini saqlash va davolashdagi istiqbollari yoritilgan. Shuningdek, biofizikaning yangi texnologiyalarini joriy etishdagi moliyaviy va etik masalalar, shuningdek, hayvonlarning fiziologik jarayonlarini to‘liq tushunishdagi cheklovlar kabi dolzarb muammolar muhokama qilinadi. Ushbu maqola veterinariya tibbiyotida biofizika sohasining rivojlanishi uchun ilmiy tadqiqotlar va innovatsion texnologiyalarni yanada keng qo‘llash zarurligini ta’kidlaydi.