BUZOQLARDA GEMATOLOGIK TEKSHIRISH NATIJALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Mikroelementozlar natijasida kelib chiqadigan ko‘plab kasalliklar qatorida buzoqlar D gipovitaminozi eng ko‘p uchrashi, chorvachilik bilan shug‘ullanuvchi barcha xo‘jaliklarda katta iqtisodiy muammolarni keltirib chiqarishi barchaga ma’lum. Ayniqsa, Xorazm viloyatidagi chorvachilik fermer xo‘jaliklarida parvarishlanayotgan buzoqlarda gipovitaminoz D ni oldini olish va davolashga ko‘plab e’tibor qaratilgan.Аннотация: Среди множества заболеваний, вызываемых микроэлементозами, всем известно, что гиповитаминоз D у телят является наиболее распространенным, вызывая большие экономические проблемы на всех животноводческих фермах. В частности, большое внимание уделяется профилактике и лечению гиповитаминоза D у телят, находящихся на содержании на животноводческих фермах Хорезмской области.Annotation: Among the many diseases caused by microelementoses, everyone knows that hypovitaminosis D in calves is the most common, causing major economic problems on all livestock farms.In particular, much attention is paid to the prevention and treatment of hypovitaminosis D in calves kept on livestock farms in the Khorezm region