BUZOQLAR ORGANIZMINING SHARTLI PATOGEN MIKROORGANIZMLARGA QARSHI TABIIY REZISTENTLIGINI OSHIRISH MUAMMOLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya. Ma’lum shart-sharoitlarda og‘ir kechuvchi va hayot uchun xavf tug‘diruvchi yuqumli kasalliklarga sabab bo‘ladigan shartli patogen mikroorganizmlarga qarshi buzoqlar organizmining tabiiy rezistentligini oshirish muammolari, bu muammolar bo‘yicha turli adabiyotlar va ilmiy maqolalar, o‘rganilib, olingan ma’lumotlar tahlil qilindi. Annotation. The problems of increasing natural resistance of calf organism to conditionally pathogenic microorganisms causing in certain conditions severe and life-threatening infectious diseases, various literature and scientific articles on these problems, the obtained data have been studied and analysed.