TAFAKKUR VA UNING PSIXOLOGIK JIHATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotsiya: Ushbu maqolada tafakkur jarayoni, uning psixologik mohiyati va inson hayotidagi ahamiyati keng yoritilgan. Tafakkurning asosiy turlari — abstrakt, konkret, ijodiy va analitik tafakkur — batafsil ko‘rib chiqilib, ularning rivojlanish bosqichlari tahlil qilingan. Maqolada tafakkur jarayonini rivojlantirishga ko‘maklashuvchi omillar va zamonaviy ta’limdagi roli haqida fikr yuritilgan. Shuningdek, tafakkur bilan bog‘liq muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar berilgan.Аннотация: В данной статье рассмотрены процессы мышления, их психологическая сущность и значение в жизни человека. Подробно исследованы основные виды мышления — абстрактное, конкретное, творческое и аналитиспособ ческое — и их этапы развития. В статье уделено внимание факторам, ствующим развитию мышления, и его роли в современном образовании. Также приведены научно-практические рекомендации по устранению проблем, связанных с мышлением.Annotation: This article explores the process of thinking, its psychological essence, and its significance in human life. The main types of thinking — abstract, concrete, creative, and analytical — are examined in detail along with their stages of development. The article also discusses factors promoting the development of thinking and its role in modern education. Scientific and practical recommendations for addressing problems related to thinking are provided.