O‘QUVCHILARNING DIQQATINI RIVOJLANTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada diqqat, uning turlari va o‘quvchilarda diqqatni rivojlantirish usullari haqida umumiy ma’lumot berilgan. Diqqat va uning turlari turli ilmiy psixologiya olimlari tomonidan tahlil qilingan bo‘lib, olingan xulosalar boshlang‘ich sinf o‘qituvchilariga ta’lim jarayonida amaliy yordam beradi.Аннотация: В данной статье собраны общие сведения о внимании, его видах и методах развития внимания у учащихся. Внимание и его виды анализировались различными учеными-психологами, а сделанные выводы окажут практическую помощь учителям начальных классов в образовательном процессе.Abstract: This article contains general information about attention, its types and methods of developing attention in students. Attention and its types have been analyzed by various scientific scientists of psychology, and the conclusions drawn will provide practical help for primary school teachers in the educational process.